Recensies

Hier lees je wat anderen vinden van het kinderboek 'Bengeltje heeft bananen in zijn oren'.

Een aantal kreten uit de geplaatste recensies:

"De term 'heb je bananen in je oren?' is al een gevleugelde uitdrukking." ~ "Oogjes gaan twinkelen omdat ze de streken van bengeltje erg leuk vinden." ~ "Ik heb bananen in mijn oren, zal een begrip worden!"

Wil je zelf een recensie schrijven? Klik op de button 'een recensie schrijven' hieronder.

Een recensie schrijven

 

Dankjewel voor je boekje.

Het boekje spreekt de leerlingen aan, zeker in combinatie met het liedje.

Het gaf het onderwerp ‘fruit’ tijdens de leeslessen een leuke en ondeugende draai.

Nogmaals bedankt!

 

Door: Jolanda Roosen (M.sc)

Logopediste & SI-therapeut

HUB Noord-Brabant

Sinds vorige week hebben wij dit boekje in huis en nu al is het een van de favoriete boekjes van onze bijna 3-jarige dochter Charlotte. De term 'heb je bananen in je oren?' is al een gevleugelde uitdrukking. Charlotte begint soms spontaan delen van verhaaltjes van Bengeltje te vertellen.
Erg leuk !!! Wij genieten er zelf ook van :-)

Pluspunten: Grappig, Fantasierijk

Door: Angela, 47 jaar

Een erg leuk boek om voor te lezen aan peuters/kleuters. Oogjes gaan twinkelen omdat ze de streken van bengeltje erg leuk vinden. Herkenbaar voor papa's en mama's.

Pluspunten: Grappig, Mooi vormgegeven

Door: Cindy

Harriët Gargoskij heeft een boekje geschreven (en geïllustreerd) over een klein jongetje dat Bengeltje heet. Bengeltje is een beetje ondeugend. Soms kan hij niet zo heel goed horen, want dan zitten er bananen in zijn oren. Hij hoort dan niet zo goed, wat papa en mama allemaal zeggen.

Toen ik dit boekje voor het eerst inkeek, was mijn eerste gedachte: Dit gaat over mijn zoontje van drie. Hij heet Melle, maar hij zou net zo goed Bengeltje kunnen heten. Melle leek zichzelf er ook in te herkennen. Ik heb het keer op keer voorgelezen en na elk verhaaltje riep hij 'dat doe ik ook altijd mama!' De verhaaltjes zijn ook zo ontzettend herkenbaar: Bengeltje speelt met zijn eten; hij plast in zijn broek omdat hij geen tijd heeft om naar de WC te gaan; hij rent met een boodschappenkarretje net iets te hard door de winkel en botst tegen een meneer; hij spettert de badkamer nat etc. En telkens roept papa of mama 'niet doen Bengeltje!' Maar Bengeltje hoort het niet. Hij heeft bananen in zijn oren.

Kinderen tussen de 2,5 en 5 jaar zullen zich helemaal in Bengeltje kunnen verplaatsen en dat maakt het boekje ook zo leuk. Gewone alledaagse dingen met alledaagse boevenstreken. Het gaat over een jongetje, maar meisjes zullen zich hier zeker ook in herkennen. De illustraties zijn eenvoudig en kleurrijk. Precies wat jonge kinderen aanspreekt.

Ik heb een liedje geschreven over Bengeltje. Jullie maken hier een beetje kennis met dit ondeugende jongetje. Koop dit boekje om aan je kind of aan je groep voor te lezen en 'Ik heb bananen in mijn oren' zal een begrip worden!

Kinderboekenmuziek.nl

Door: Liesbeth van den Berg - Hermsen

Vanavond komt Sint een boekje brengen bij mijn nichtje van 4. Vanaf nu dus iedere avond voor het slapen gaan een verhaaltje, en morgen een banaan. Schattig boekje, leuke tekeningen.

Bol.com

Door: TanteElisabeth

Wat een leuk boek, lees het graag voor aan mijn zoontje van 4, die nu af en toe met bananen in zijn oren komt. Het boek leest ook lekker voor en merk dat de kleuter bij het verhaal blijft met veel aandacht voor de leuke tekeningen! Aanrader dus!

Pluspunten: Leerzaam, Grappig

Bol.com

Door: zontomaatje

Heel leuk boekje! Aanrader! Mooie tekeningen, grappige herkenbare teksten. Leuk om voor te lezen!

Pluspunten: Fantasierijk, Grappig

Bol.com

Door: Solammie

Vandaag bij de boekpresentatie geweest van "Bengeltje heeft bananen in zijn oren". Was erg leuk! Een leuk boekje dat ik van harte aanraad!

Pluspunten: Fantasierijk, Leerzaam, Mooi vormgegeven, Grappig

Bol.com

Door: RishiS

De avonturen van Bengeltje zijn een feest van herkenning, leuk geschreven en goed geïllustreerd.

Het Boekenschap

Door: Bianca Molenaar

Bengeltje is een kinderboekje, dat vlot voorleest. De woorden zijn niet moeilijk en de teksten en leuke tekeningen vullen elkaar prima aan. Inhoudelijk zal elke (groot)ouder zijn (klein)kind in Bengeltje kunnen herkennen. Een aanrader, bijvoorbeeld voor a.s. Sinterklaas!

Pluspunten: Leerzaam, Grappig

Bol.com

Door: Siebie

 

Heel erg leuk boekje, grappig en vlot geschreven met vrolijke tekeningen erbij. Erg grappig om voor te lezen, ook voor de wat oudere kinderen!! Mijn dochter van 5 jaar moet erg lachen om de avonturen van Bengeltje.

Pluspunten: Mooi vormgegeven, Grappig

Bol.com

Door: FannyenCasper

Bengeltje is een ondeugende peuter. Hij heeft vaak bananen in zijn oren en hoort daarom niet altijd wat zijn papa en mama zeggen. Hij maakt van alles met zijn papa en mama mee! Dat kun je lezen in het vrolijke kinderboek 'Bengeltje heeft bananen in zijn oren'.

Als je het boek besteld, steun je Stichting Jarige Job. Deze Stichting maakt verjaardagen mogelijk voor kinderen die het thuis niet breed hebben en normaal hun verjaardag niet kunnen vieren.

Boekje Bengeltje heeft bananen in zijn oren bestellen

 

 

 

 

 

 

Een deel van de opbrengst van de kinderboekjes
gaat naar Stichting Jarige Job.
Wil je weten wat deze Stichting doet?
Bengeltje steunt stichting jarige jobKijk dan op hun website!