Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Bengeltje.

Of:

-> ga naar het nieuwsarchief om nieuws terug te zoeken

-> lees de weblog van de auteur

-> ga naar Bengeltje in de pers

Een paar maanden geleden ben ik een actie gestart: 'Doneer een kinderboek aan het goede doel'. De doneeractie heeft een mooi resultaat opgeleverd: ik heb 118 boekjes van Bengeltje weggegeven aan de volgende doelen:

Ik heb de boekjes persoonlijk langs gebracht. Het was een leuke ervaring om van dichtbij te zien waar de boekjes terechtkomen en wat de goede doelen voor mooi werk doen.

Nogmaals iedereen bedankt voor de donaties!

Woensdag 15 april a.s. leest Harriët Gargoskij, voor uit eigen werk bij MOY kinderkleding in Moordrecht. Vanaf 10 uur kunnen de kinderen komen luisteren naar de ondeugende verhalen van Bengeltje bij MOY kinderkleding. MOY is recent verhuisd naar een nieuw pand aan de dorpsstraat nummer 67.

Na afloop krijgen de kinderen een kleurplaat mee en uiteraard is het boekje ook te koop. Naar wens kan het boekje persoonlijk gesigneerd worden door de schrijfster.

Register to read more...

Woensdag 22 januari gingen de Nationale Voorleesdagen van start met het Nationaal Voorleesontbijt. Harriët Gargoskij, de auteur van 'Bengeltje heeft bananen in zijn oren', was gevraagd om alle groepen op de Dick Brunaschool in Waddinxveen te komen voorlezen.

Register to read more...

De auteur van Bengeltje, Harriët Gargoskij, gaf woensdag 2 oktober een aantal workshops op basisschool De Meule, haar oude basisschool, in Venlo aan kinderen van groep één tot en met vier. Woensdag 2 oktober was de start van de kinderboekenweek en werd de schoolbibliotheek van de basisschool geopend.

Register to read more...

Zaterdag 7 september a.s. staat Bengeltje met een kraam op de braderie in Moordrecht. De auteur is aanwezig om de boekjes te signeren of om er een mooie Bengeltje in te tekenen. Kinderen kunnen gratis als Bengeltje met bananen in hun oren op de foto en er liggen kleurplaten klaar voor de kinderen.

Register to read more...

Vanmorgen ging Harriët Gargoskij, de auteur van Bengeltje, op bezoek bij de Gertrudisschool in Utrecht om 150 kleuters voor te lezen. Zij schreef hierover een weblog.

Register to read more...

Vanaf vandaag kun je ook kleding kopen van Bengeltje. Een leuk t-shirt of rompertje met Bengeltje bijvoorbeeld of een t-shirt met de letter van je eigen Bengeltje. Ook een gepersonaliseerd ontwerp is mogelijk.

Neem eens een kijkje in de webshop.

Register to read more...

Er is nu ook een grappig kinderliedje van Bengeltje. Het liedje gaat over het boekje 'Bengeltje heeft bananen in zijn oren'. Dit liedje is gratis te downloaden, inclusief bladmuziek op Kinderboekenmuziek.nl. Er is ook een leuk filmpje bij gemaakt dat je kunt bekijken op YouTube.

Register to read more...

Woensdag 23 januari 2013 vond het Voorleesontbijt plaats, de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen 2013. Harriët Gargoskij, de auteur, las tijdens het ontbijt voor uit Bengeltje aan de kleuters van basisschool De Achtbaan in Moordrecht. In het hele land vonden 'Voorleesontbijten' plaats. Veel bekende, maar ook onbekende Nederlanders, lazen kinderen voor op basisscholen, kinderdagverblijven, in bibliotheken en op andere plekken.

Register to read more...

Woensdag 23 januari 2013 vindt het Voorleesontbijt plaats, de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen 2013. Harriët Gargoskij, de auteur, leest tijdens het Ontbijt voor uit Bengeltje aan de kleuters van basisschool De Achtbaan in Moordrecht. In het hele land vinden 'Voorleesontbijten' plaats. Veel bekende, maar ook onbekende Nederlanders, lezen kinderen voor op basisscholen, kinderdagverblijven, in bibliotheken en andere plekken.

Register to read more...

Een deel van de opbrengst van de kinderboekjes
gaat naar Stichting Jarige Job.
Wil je weten wat deze Stichting doet?
Bengeltje steunt stichting jarige jobKijk dan op hun website!